duminică, 18 ianuarie 2009

The Sound of Music - Sunetul muzicii (1965)

http://www.teachwithmovies.org/guides/sound-of-music-DVDcover.jpg

FILMUL DE DUMINICA SEARA

Premiat cu 5 premii Oscar si cu 2 premii Golden Globes.

Sunetul muzicii (1965)



Bazat pe memoriile Mariei Trapp care au inspirat si musicalul omonim, filmul prezinta povestea unei tinere austriece care in anii '30 paraseste manastirea in care fusese educata, in dorinta de a se face utila in lumea de afara. Ea este trimisa de calugarite sa indeplineasca rolul de guvernanta a celor sapte copii ai capitanului Georg Von Trapp care, vaduv fiind si mai mereu plecat, nu poate face fata singur educatiei copiilor sai. Ajunsa aici, Maria este intampinata cu ostilitate dar ea isi pastreaza buna dispozitie si amabilitatea fata de acestia, reusind in scurt timp sa ii cucereasca.

In lipsa d-lui Von Trapp copiii sunt initiati de guvernanta lor la cele mai nastrusnice aventuri, descoperind bucurii veritabile si incalcand regulile militaresti fixate de tatal lor. Acesta se intoarce impreuna cu logodnica sa, baroneasa Elsa Schraeder, si descopera cu uimire si nu reala placere influenta revolutionarei guvernante. In ciuda diferentei sociale dintre ei, Maria si capitanul se indragostesc insa tanara, nesigura de sentimentele sale, se intoarce la manastire dar nu pentru mult timp. Dupa plecarea Elsei la Viena, capitanul Von Trapp e liber sa se casatoreasca cu Maria.

Pe fundalul ocupatiei naziste, Von Trapp este solicitat sa intre in armata dar refuza si intentioneaza sa fuga iar singura modalitate de a se substrage presiunii este prin intermediul Festivalului de muzica din Salzburg la care participa alaturi de intreaga familie,cucerind publicul.

  • Titlu: The Sound of Music - Sunetul muzicii
  • Producator: Robert Wise Productions
  • Distribuitor (international): 20th Century Fox
  • Data lansare (SUA): 02 Martie 1965
  • Perioda filmare: 1 Septembrie 1964 - 1 Septembrie 1964 (reshoots)
  • Buget: 8,200,000 $

0 comentarii: